INFO BANJIR TEMERLOH, PAHANG 2017

Assalamualaikum.

Sejak malam semalam hujan masih tak berhenti hingga ke malam ni. Berterusan walaupun kadangkala renyai dan lebat sangat. Sejuknya, sampai ke tulang sumsum... kejang segala urat yang ada. Nak mandi pun menggigil-gigil menahan sejuk air macam mandi air batu rasanya!

Sungai sekitar Temerloh, Pahang pada 24/1/2017


Ramai juga orang kampung di sekitar Temerloh yang mula bimbang sebab dikatakan air sungai di beberapa kawasan di negeri Pahang telah mula naik. Di dalam berita juga menunjukkan banjir telah merebak ke beberapa negeri seperti Kelantan, Terengganu dan Johor.

Ini adalah info pada 24/1/2017 tentang paras air sungai yang telah mula naik :


Jika hujan masih berterusan, dikhuatiri air sungai akan naik dan melimpah boleh mengakibatkan banjir seperti tahun sebelumnya yang paling buruk melanda negeri Pahang.

Berdoalah semoga hujan reda agar tidak berlaku banjir besar seperti tahun yang sebelumnya. Semoga air sungai Pahang seperti sediakala. Apapun, penduduk negeri Pahang dinasihatkan agar membuat persediaan awal sekiranya banjir melanda.

Sekian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Cerita Terkini

CARA URUS SUSU IBU PERAHAN ATAU EBM

Assalamualaikum. Tentu ada ibu-ibu yang dah lupa bagaimana nak uruskan susu ibu perahan bila dah bertahun jarak antara anak pertama den...